Projecten
Fly me to the moon

Fly me to the moon

Het Ondernemersfonds Noordwijk, belangenvereniging "Non-profit" ondersteunt het brengen van een additioneel educatief programma als onderdeel van theaterproductie "Fly me to the moon" door Stichting ZEEPaanZEE.

Foto: Andrea Geijteman


In het kader van Noordwijk City of Space 2018 is de theaterproductie Fly me to the Moon ontwikkeld en in september/oktober 2018, acht keer opgevoerd voor een groot en enthousiast publiek. 

Een belangrijk onderdeel van dit project was het erbij betrekken van de schooljeugd van de bovenbouw basisschool en de brugklassen van het voortgezet onderwijs.

Dankzij een financiële bijdrage uit het Ondernemersfonds Noordwijk kon uit bestaand materiaal van ESA ESTEC, Space Expo en Space Nl een speciaal lespakket worden ontwikkeld met een door de leerlingen uit te werken opdracht gekoppeld aan duurzaamheid, het hoofdthema van de voorstelling: bouw met je klas je eigen duurzame voertuig of ontwikkel je eigen duurzame voorwerp waarmee je naar de maan kunt reizen en wat je daar zou kunnen gebruiken. 


Foto: Wim Kersbergen

Dit lespakket is aangeboden aan tien scholen in Noordwijk en omgeving waarvoor projectcoördinator Mariëlle van der Meer de contacten met de scholen heeft onderhouden. 

Creatief leider en regisseur Martine Zeeman heeft o.a. op het Wellant College in Rijnsburg lessen verzorgd over de totstandkoming van de voorstelling en over de thema's die daarin aan de orde zouden komen. De wetenschapsklas van het Wellant College maakte een levensgroot ei dat voor de hoofdpersoon in het stuk een belangrijke rol in zijn droom speelt. Andere scholen hebben ook verschillende voorwerpen en objecten gemaakt die twee weken lang geëxposeerd zijn voor het publiek in de ontvangsttent op de speellocatie. 

Als beloning voor hun inzet en ook om ze kennis te laten maken met een theatervoorstelling op een bijzondere locatie zijn uiteindelijk zes deelnemende scholen, zo’n 300 leerlingen met docenten en begeleiders, naar de speciale scholierenvoorstelling gekomen. Voorafgaand aan deze voorstelling was er de prijsuitreiking waar de drie winnende ontwerpen extra in de schijnwerpers zijn gezet. Na de voorstellingenreeks is er nog een speciaal moment geweest op het Wellant College dat als winnaar uit de bus was gekomen en waar als dank voor de samenwerking een mooie groepsfoto is uitgereikt die op de school komt te hangen.

Foto: Leerlingen van het Wellant College met Martine ZeemanProjecten uit deze vereniging


's-Werelds grootste beach-korfbaltoernooi op het Noordwijkse strand, 23 juni 2018
's-Werelds grootste beach-korfbaltoernooi op het Noordwijkse strand, 23 juni 2018
alles over dit project

Het laatste nieuws

18
jun
Tweede sessie van het Retail Lab Nieuw Noordwijk
Maandagavond 17 juni was de tweede sessie van het Retail Lab Nieuw Noordwijk. Deze avond stond in het teken van het genereren van ideeën voor onze winkelgebieden.
Lees meer
22
mei
Gemeente verlengt periode draagvlakmeting ondernemersfonds

De gemeente organiseert een draagvlakmeting over het Ondernemersfonds Noordwijk. De stembiljetten werden begin mei 2019 verstuurd. De periode dat stemgerechtigden kunnen reageren is met ca. 2 weken verlengd.

Lees meer