Projecten
Max Liebermann Kunstroute

Max Liebermann Kunstroute

Realisatie Max Liebermann Kunstroute stap verder dankzij bijdrage van het Ondernemersfonds Noordwijk, belangenvereniging "Horeca en Toerisme".

Tijdens de bestuursvergadering van oktober heeft de Vereniging Horeca en Toerisme besloten om een bijdrage te leveren aan het project van de Stichting Max Liebermann Noordwijk. Het project behelst de realisatie van een kunstroute door Noordwijk, waarlangs 23 klimaatbestendige panelen met reproducties van de Duitse impressionistische schilder Max Liebermann worden geplaatst. De afbeeldingen corresponderen om en nabij met het uitzicht op de locatie waar ze worden geplaatst.

Nico Stokman, Voorzitter Vereniging Horeca en Toerisme: “Wij hebben de adoptie van twee panelen middels een bijdrage van  € 5.000,-- toegezegd. Max Liebermann geldt als één van de grootste Europese schilders van de vorige eeuw en verbleef in de zomers van 1905 tot 1913 in Badplaats Noordwijk. Zijn werken zijn ware Noordwijkse kunstschatten. Wij geloven in de toegevoegde culturele waarde van deze kunstroute. Een wandeling in het heden én tegelijkertijd deels in het verleden draagt bij aan de beleving van Noordwijk, zowel voor inwoners als voor badgasten en zakelijke bezoekers”. Ook het feit dat dit project zich relatief eenvoudig laat realiseren en een blijvend karakter heeft droegen bij aan de positieve besluitvorming vanuit het Ondernemersfonds Noordwijk.

Bekijk hier de Max Liebermann kunstroute.


 Projecten uit deze vereniging


Restauratie Graf van Konijnenburg
Restauratie Graf van Konijnenburg
alles over dit project
Hop on Hop off Noordwijk 2019
Hop on Hop off Noordwijk 2019
alles over dit project

Het laatste nieuws

24
mrt
Deadlines ter afwikkeling van het fonds opgeschort
De Stichting Ondernemersfonds Noordwijk steekt alle ondernemers een hart onder de riem in de enorme strijd die geleverd moet worden tegen de medische en economische gevolgen van het Coronavirus.
Lees meer
16
okt
ALV, Vereniging Non-Profit, 2 december 2019

Uitnodiging ALV, Vereniging Non-Profit

Lees meer