Projecten
Max Liebermann Kunstroute

Max Liebermann Kunstroute

Realisatie Max Liebermann Kunstroute stap verder dankzij bijdrage van het Ondernemersfonds Noordwijk, belangenvereniging "Horeca en Toerisme".

Tijdens de bestuursvergadering van oktober heeft de Vereniging Horeca en Toerisme besloten om een bijdrage te leveren aan het project van de Stichting Max Liebermann Noordwijk. Het project behelst de realisatie van een kunstroute door Noordwijk, waarlangs 23 klimaatbestendige panelen met reproducties van de Duitse impressionistische schilder Max Liebermann worden geplaatst. De afbeeldingen corresponderen om en nabij met het uitzicht op de locatie waar ze worden geplaatst.

Nico Stokman, Voorzitter Vereniging Horeca en Toerisme: “Wij hebben de adoptie van twee panelen middels een bijdrage van  € 5.000,-- toegezegd. Max Liebermann geldt als één van de grootste Europese schilders van de vorige eeuw en verbleef in de zomers van 1905 tot 1913 in Badplaats Noordwijk. Zijn werken zijn ware Noordwijkse kunstschatten. Wij geloven in de toegevoegde culturele waarde van deze kunstroute. Een wandeling in het heden én tegelijkertijd deels in het verleden draagt bij aan de beleving van Noordwijk, zowel voor inwoners als voor badgasten en zakelijke bezoekers”. Ook het feit dat dit project zich relatief eenvoudig laat realiseren en een blijvend karakter heeft droegen bij aan de positieve besluitvorming vanuit het Ondernemersfonds Noordwijk.

Bekijk hier de Max Liebermann kunstroute.


 Projecten uit deze vereniging


Nieuwe webcams in Noordwijk aan Zee
Nieuwe webcams in Noordwijk aan Zee
alles over dit project
Noordwijk Marketing 2017, 2018 en 2019
Noordwijk Marketing 2017, 2018 en 2019
alles over dit project

Het laatste nieuws

22
mei
Gemeente verlengt periode draagvlakmeting ondernemersfonds

De gemeente organiseert een draagvlakmeting over het Ondernemersfonds Noordwijk. De stembiljetten werden begin mei 2019 verstuurd. De periode dat stemgerechtigden kunnen reageren is met ca. 2 weken verlengd.

Lees meer
16
mei
Ondernemersfonds bezorgd over betrouwbaarheid en zorgvuldigheid van de draagvlakmeting

16 mei 2019, BlikOp Noordwijkerhout

De gemeente Noordwijk heeft begin mei 1750 stembiljetten verstuurd voor een draagvlakmeting Ondernemersfonds Noordwijk. 

Lees meer