Projecten
Sfeerverlichting in De Oude Dorpskern

Sfeerverlichting in De Oude Dorpskern

Een sfeervol verlichte Voorstraat en Lindenplein waardoor de mooie oude dorpskern van Noordwijk-Binnen in de wintermaanden zijn aantrekkelijkheid weer terugkrijgt. 

Foto: De Oude Dorpskern


Op vrijdag 30 november om 16.30 uur wordt op het Lindenplein en in de Voorstraat van Noordwijk-Binnen de nieuwe sfeerverlichting in gebruik genomen. Iedereen is welkom!

Mede dankzij het Ondernemersfonds Noordwijk, belangenvereniging "Dienstverlening en overig" is de vereniging "De Oude Dorpskern" in staat om de sfeerverlichting weer in ere te herstellen. 

Met de monumentale knotlinden moet zorgvuldig worden omgegaan want zij zijn helaas niet allemaal in even goede conditie. Zo is in goed overleg tot een selectie van geschikte bomen gekomen, waarna het verlichtingsplan is gemaakt dat nu gerealiseerd is.

De sfeerverlichting is gekoppeld aan de straatverlichting en vanuit milieu-oogpunt is met een tijdklok geregeld dat om 01.00 uur ’s-nachts de verlichting automatisch uit gaat. In januari wordt de sfeerverlichting weer losgekoppeld.

Het project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Noordwijk, gemeentelijke afdeling Openbare Werken en Groenvoorziening, het Toeristisch Ontwikkelingsfonds Noordwijk, een aantal sponsoren uit de Voorstraat en het Ondernemersfonds Noordwijk, belangenvereniging "Dienstverlening en overig". 

De vereniging De Oude Dorpskern beheert het project en zorgt ook voor het eventuele onderhoud ervan. Om dit te bekostigen zoeken zij adoptanten van een boom voor €50,-- per jaar om dit te blijven kunnen financieren.

Voor meer informatie: De Oude Dorpskern Noordwijk

 Bron: Leidsch Dagblad, 1 december 2018Projecten uit deze vereniging


Space en Sportdag op 1 september 2018
Space en Sportdag op 1 september 2018
alles over dit project
Een dementie-vriendelijk Noordwijk
Een dementie-vriendelijk Noordwijk
alles over dit project

Het laatste nieuws

22
jan
Ondernemersfonds Noordwijk, Hoe werkt het?

Het Ondernemersfonds Noordwijk is inmiddels twee jaar actief. De visualisatie geeft aan welke ondernemers het fonds besturen en hoe het werkt. Samen werken zij aan gemeenschappelijke belangrijke thema's die de lokale economie nieuwe impulsen geven. Zonder het ondernemersfonds zouden veel van deze projecten niet bestaan.

Lees meer
21
jan
Leidsch Dagblad, 21 januari 2019

Verwarring over het ondernemersfonds.

De verwarring over de wenselijkheid van een ondernemersfonds in Noordwijk lijkt compleet. Uit een peiling van de winkeliersverenigingen in Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen blijkt dat een overweldigende meerderheid van de middenstanders voor een ondernemersfonds is.

Lees meer