Projecten
Sfeerverlichting in De Oude Dorpskern

Sfeerverlichting in De Oude Dorpskern

Een sfeervol verlichte Voorstraat en Lindenplein waardoor de mooie oude dorpskern van Noordwijk-Binnen in de wintermaanden zijn aantrekkelijkheid weer terugkrijgt. 

Foto: De Oude Dorpskern


Op vrijdag 30 november om 16.30 uur wordt op het Lindenplein en in de Voorstraat van Noordwijk-Binnen de nieuwe sfeerverlichting in gebruik genomen. Iedereen is welkom!

Mede dankzij het Ondernemersfonds Noordwijk, belangenvereniging "Dienstverlening en overig" is de vereniging "De Oude Dorpskern" in staat om de sfeerverlichting weer in ere te herstellen. 

Met de monumentale knotlinden moet zorgvuldig worden omgegaan want zij zijn helaas niet allemaal in even goede conditie. Zo is in goed overleg tot een selectie van geschikte bomen gekomen, waarna het verlichtingsplan is gemaakt dat nu gerealiseerd is.

De sfeerverlichting is gekoppeld aan de straatverlichting en vanuit milieu-oogpunt is met een tijdklok geregeld dat om 01.00 uur ’s-nachts de verlichting automatisch uit gaat. In januari wordt de sfeerverlichting weer losgekoppeld.

Het project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Noordwijk, gemeentelijke afdeling Openbare Werken en Groenvoorziening, het Toeristisch Ontwikkelingsfonds Noordwijk, een aantal sponsoren uit de Voorstraat en het Ondernemersfonds Noordwijk, belangenvereniging "Dienstverlening en overig". 

De vereniging De Oude Dorpskern beheert het project en zorgt ook voor het eventuele onderhoud ervan. Om dit te bekostigen zoeken zij adoptanten van een boom voor €50,-- per jaar om dit te blijven kunnen financieren.

Voor meer informatie: De Oude Dorpskern Noordwijk

 Bron: Leidsch Dagblad, 1 december 2018Projecten uit deze vereniging


Een dementie-vriendelijk Noordwijk
Een dementie-vriendelijk Noordwijk
alles over dit project
Korenfestival Noordwijk 2019
Korenfestival Noordwijk 2019
alles over dit project

Het laatste nieuws

22
mei
Gemeente verlengt periode draagvlakmeting ondernemersfonds

De gemeente organiseert een draagvlakmeting over het Ondernemersfonds Noordwijk. De stembiljetten werden begin mei 2019 verstuurd. De periode dat stemgerechtigden kunnen reageren is met ca. 2 weken verlengd.

Lees meer
16
mei
Ondernemersfonds bezorgd over betrouwbaarheid en zorgvuldigheid van de draagvlakmeting

16 mei 2019, BlikOp Noordwijkerhout

De gemeente Noordwijk heeft begin mei 1750 stembiljetten verstuurd voor een draagvlakmeting Ondernemersfonds Noordwijk. 

Lees meer