Projecten
Tsjechov@sea

Tsjechov@sea

Het Ondernemersfonds Noordwijk, belangenvereniging "Non-profit" draagt financieel bij aan aan de theatervoorstelling Tsjechov@sea van 24 t/m 27 oktober 2019.

 


 

Een theatervoorstelling met een drietal korte verhalen van de Russische schrijver Anton Tsjechov waarop ingespeeld wordt op de cultuurverschillen tussen de kernen waaruit Noordwijk nu bestaat. Tsjechov weet als geen ander de mens in al zijn kunnen en niet kunnen te portretteren in veranderende situaties. Zijn thema's zijn tijdloos en ook nu herkenbaar en actueel.

Een tragikomisch drieluik waarin het menselijk onvermogen op humoristische wijze wordt verbeeld en bezongen in drie beroemde eenakters, binnen een setting die de tijdgeest van Anton Tsjechov vat en waarin thema’s van toen onveranderd blijken te spelen in heden en toekomst!

Anton Tsjechov mag tot de grootste Russische dramaturgen worden gerekend. Zijn werk wordt wereldwijd met grote regelmaat op de planken gebracht. In het begin van de jaren 80 van de 19e eeuw schreef Tsjechov al diverse eenakters. Hij schiep het zogenaamde 'stemmingstheater': personages die zich gedurende het hele stuk proberen te ontworstelen aan hun uitzichtloze of saaie situatie. Op een karakteristieke, rustige toon schrijft Tsjechov over een bonte verzameling van mensen, onderwerpen en problemen waarbij hij streeft naar een diepe, veelzijdige psychologische analyse. Hij toont zich vooral waarnemer, heeft een hekel aan preken. Een terugkerend thema in zijn toneelstukkenis het individu dat zich losmaakt van zijn omgeving of daar juist hopeloos in vast zit, thema’s die ook vandaag de dag nog actueel zijn. 

Martine Zeeman: ”In mijn samenwerking met Erik Vos heb ik veel geleerd over de schrijver Tsjechov. Zijn tragisch-komische stukken slaan ook een brug naar deze tijd. Mensen van nu, jongeren in het bijzonder, worstelen ook met het maken van keuzes. Niet alleen de keuze zelf maar ook het volgen van de keuze is in onze samenleving is haast teveel gevraagd.”

Deze bijzondere theatervoorstelling vraagt om een bijzondere locatie: het Grand Hotel Huis ter Duin met zijn klassieke allure vormt daar een bijzonder passende achtergrond voor.  In de voorstelling zal deels Russische worden gesproken, maar ook vanwege de internationale gasten van het hotel en internationale werknemers en hun familie woonachtig in de Noordwijkse regio wordt de voorstelling ondertiteld.

Zie www.zeepaanzee.nl  voor meer informatie!


 Projecten uit deze vereniging


Vrede-Vrijheid-Verdraagzaamheid
Vrede-Vrijheid-Verdraagzaamheid
alles over dit project
SCRATCH 'Popevolutie' op 12 oktober 2019
SCRATCH 'Popevolutie' op 12 oktober 2019
alles over dit project

Het laatste nieuws

16
okt
ALV, Vereniging Non-Profit, 2 december 2019

Uitnodiging ALV, Vereniging Non-Profit

Lees meer
10
okt
ALV, Vereniging Bedrijventerreinen, 28 oktober 2019
Uitnodiging ALV, Vereniging Bedrijventerreinen
Lees meer