Projecten
Wandel Vierdaagse

Wandel Vierdaagse

Dankzij een bijdrage van het Ondernemersfonds Noordwijk, belangenvereniging “Horeca en Toerisme” is de eerste stap gezet om de mogelijkheden te onderzoeken ter realisatie van de Noordwijkse Wandel Vierdaagse Duin- en Bollenstreek.


Een Vierdaagse is een mogelijkheid om veel extra publiciteit te krijgen en tevens een bevestiging dat de Duin en Bollenstreek “staat” voor een sportieve en gezonde regio. Hiermee kan de vitale streek in het Nationaal Park echt geclaimd gaan worden.

Daarnaast zal deze Vierdaagse (bijvoorbeeld als een alternatief voor de Nijmeegse,- of training voor de Nijmeegse vierdaagse) een economische impuls geven, denk daarbij alleen al aan bestedingen op het gebied van overnachtingen, maar ook voor toeleveranciers als maaltijden etc.

Hiermee trekken we een heel nieuwe doelgroep bezoekers aan maar ook een grote groep “niet wandelaars” die de deelnemers vergezellen.

Inmiddels hebben zich een aantal ervaringsdeskundige aangegeven te willen deelnemen aan de Blauwe Tafel Vierdaagse Duin- en Bollenstreek. Daarnaast worden er mensen uitgenodigd van de politie, provincie, gemeenten, gezondheidszorg, communicatie, defensie en horeca. De meeste namen zijn bekend en er zijn inmiddels toezeggingen om deel te nemen, wel zullen er nog een aantal vrijwilligers uit de publieke sector dienen te worden benaderd.

De opzet is om een werkgroep samen te stellen met daarnaast sub-groepen die helpen en ondersteunen op onderdelen. De belangrijkste reden om dit te doen is om er voor zorg te dragen dat er voortgang komt in het project. Daarnaast zal vanaf aanvang een evenementen deskundige worden ingezet om er zeker van te zijn dat het op te leveren businessplan ook na goedkeuring, professioneel ondersteund, kan worden uitgevoerd.

Het zal helder zijn dat de naamsbekendheid van de Duin en Bollenstreek (mits goed gepromoot) sterk zal toenemen, wandelen in de omgeving van zand en zout water, tussen planten en bloemen en tussen cultuur. Dit zal een economische impuls geven aan Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk voor de horeca, retailers en herbevestigd de koers van Noordwijk e.o., namelijk het vertoeven in een gezonde en energieke regio.Projecten uit deze vereniging


Noordwijk Marketing 2017, 2018 en 2019
Noordwijk Marketing 2017, 2018 en 2019
alles over dit project
Hop on Hop off Noordwijk 2019
Hop on Hop off Noordwijk 2019
alles over dit project

Het laatste nieuws

18
jun
Tweede sessie van het Retail Lab Nieuw Noordwijk
Maandagavond 17 juni was de tweede sessie van het Retail Lab Nieuw Noordwijk. Deze avond stond in het teken van het genereren van ideeën voor onze winkelgebieden.
Lees meer
22
mei
Gemeente verlengt periode draagvlakmeting ondernemersfonds

De gemeente organiseert een draagvlakmeting over het Ondernemersfonds Noordwijk. De stembiljetten werden begin mei 2019 verstuurd. De periode dat stemgerechtigden kunnen reageren is met ca. 2 weken verlengd.

Lees meer